Ljubavna Magija

Rituali ljubavne magije

Kada govorimo o magiji ne možemo a da ne pomenemo jednu od najčešćih i najrasprostranjenijih – ljubavnu magiju ili magiju za ljubav. Ova magija postoji u orgomnom broju varijacija, rituala, u svim mogućim kulturama na svetu. Još od pamtiveka poznate su nam razne biljke ili predmeti za koje se veruje da mogu da privuku ljubavnu sreću i plodnost u čovekov život. 

OGLASI

Takođe, od davnina postoje izvori o različitim običajima koji su praćeni nekim ritualima koji se vezuju za spajanje dveju osoba ili vezivanja ljubavnika. Postoje i izvori o magijama za plodnost i potentnost kod ljubavnika. Ljubavna magija svojim većim delom podrazumeva seks koji je sastavni deo života i najjači nagon koji služi da produži ljudsku vrstu, i baš zbog toga postoji i bezbroj magija koje se odnose na seks. Seksualna energija ili libido kako ga je Frojd nazivao, predstavlja snažni energetski naboj preko koga može da se vrši neka ljubavna magija. Sve ovo prate naravno i sredstva i rekviziti koji se koriste kod takvih rituala, poput menstrualne krvi, muškarčeve semene tečnosti, dlake ili nokta, varijacije na temu su mnogobrojne.

Bela i crna ljubavna magija

Ljubavna magija može takođe da se podeli na belu i crnu i zbog toga treba biti oprezan pri stupanju u dodir sa njom. Na primer crni oblici ljubavne magije podrazumevaju loše namere poput onih kada se neko služi magijom kako bi razdvojio neki par ili vezao neku osobu za sebe koja je već srećna u nekoj vezi ili braku, ili čak prisilno vezivanje neke osobe za sebe iz ljubomore ili prevelike čeznje za tom osobom. Nasuprot tome postoji i bela ljubavna magija, koja za svoje namere ne nanosi nikakvu štetu nego obrnuto, unosi radost i blagostanje u nečiji život i vođena je pozitivnom energijom i dobrim emocijama. Na primer, sviđa Vam se neka osoba i želite da je privučete ka sebi, da Vas primeti, merka i da stupi u kontakt sa Vama; na zapadu se za ovo koristi med, koji je simbol slatkoće i dolazi nam kao dar od prirode i predstavlja pozitivno-energetski katalizator pomoću kojeg možemo malo da ‘’zašećerimo’’ stvari između dvoje ljudi. Takođe, kao još jedan oblik bele ljubavne magije, može pozdrazumevati rituale za plodnost, zato što oni imaju pozitivnu simboliku koja je vođena željom za potomstvom i ako je praktikujete ukoliko ste u srećnom braku i ne možete da zatrudnite, onda je i ona pravo rešenje jer su namere pozitivne.

OGLASI

Savet u vezi ljubavne magije

Kada želite da se upustite u bilo koji vid bele ljubavne magije, pre svega treba da pritupite čistog srca i aure. U konsultaciji sa nekim belim magom treba da izvršite rituale čišćenja sebe i svoje okoline kako biste omogućili pozitivnoj energiji da napravi prostora za ljubav u Vašem životu. Kada ovo uradite treba da shvatite da su strah i ljubomora stvari kojih isto treba da se čuvate kako ne bi narušili blagostanje koje imate u vezi ili u braku. Čistih namera i dobrim delima privlači se ljubav u život i za to nije potrebna magija, ljubav je magija sama po sebi! Ali uvek možete učiniti život lepšim, uz pomoć malo magije!