Sihiri

Na Balkanskim prostorima a naročito u Bosni za najgori vid crne magije smatra se SIHIR. Čisto crnomagijsko zlo koje ima za cilj da uništi žrtvu naziva se sihir.
Sama reč potiče od glagola ‘sehare’ što u prevodu znači iluzija ili prevara. Za sihir se uopšteno veruje da poseduje veliku moć kako u lečenju tako i u izazivanju i širenju bolesti.

OGLASI

Treba otkriti činjenicu da sihir sam po sebi nema veze sa religijom kako neki misle, već je zasebni oblik mađijanja. Pod sihirom se smatra sve što što je skriveno i nama nedokučivo. On se stvara tako što se crnomagijskim putem preko šejtana prizivaju sile koje utiču na prirodu i normalan tok stvari, odnosno na sudbinu pojedinca. Ljudi uglavnom iz lične koristi praktikuju sihire kako bi se domogli nekog cilja ka kome teže; bez obzira na to, izvor sihirovih energija dolazi od šejtana odnosno đavola, a kanališe se preko džina.

Kako da se prepozna sihiri

Osoba koja postavlja sihir se naziva sihirbaz. Da bi se nekome podmetnuo ili postavio sihir potrebno je doći u posed nekog ličnog predmeta ili niktiju, kose i komada odeće. Ponekad može da se zatekne neki končić izvezen u neki naš odevni predmet a da to ne primetimo i da na taj način dođemo u fizički kontakt sa sihirom i postanemo njegova žrtva a da nismo toga ni svesni.

OGLASI

Kada se sihir postavlja, uglavnom to čini onaj ko ga je i napravio ili sihirbaz, i postavljaju ga na nekom mestu blizu ulaza u dom, u neke procepe u betonu, pragove ili temelje kuća kako bi teško bilo dopreti do njega. Kada je postavljen džinima se naredi da počnu da deluju destruktivno i šire negativnu energiju. Sihir je preko džina moguće i usmeriti direktno ka osobi i najčešće preko datuma rođenja i imena majke. Osobe koje potpadnu pod njegovo dejstvo više nisu u potpunosti svesne svojih postupaka jer postaju robovi sihira odnosno džina. Još neka od čestih dejstava su ona poput onih kada ste pod uticajima i neke druge crne magije: vrtoglavice, lekarske analize su Vam dobre ali se osećate loše, bezvoljnost, glavobolje, noćne more, depresivne epizode itd… Sve ovo može da bude indikator da Vam je neko postavio sihir i želi da utiče na Vas i Vaše zdravstveno stanje.

Zaštita od sihira

Ukoliko u kući pronađete neke sumnjive smotuljke, neke končiće obmotane oko nečega (crvene ili crne uglavnom), te neke zapise, odma ih prikupite i bacite u tekuću vodu, reku, ili ih spalite izgovarajući neku molitvu. Na taj način se sprečava dalje širenje zla i negativne energije od tog sihira. Naravno, nije dovoljno samo baciti ili spaliti sihir, on deluje preko viših sila, džina, stoga je potrebno da se obratite nekoj osobi koja se bavim skidanjem i uklanjanjem sihira koja može da detektuje problem i kako bi trebalo da ga se rešite i pomognete sebi. Takođe kada stupite u kontakt sa jednom od osoba koji se bave time, zatražite i zaštitne zapise ili amajlije koje će Vas čuvati od budućih napada sihira.